Otwarty parking podziemny Karabağlar Selvili

Otwarty podziemny parking dla cyprysów Karabaglar
Otwarty podziemny parking dla cyprysów Karabaglar

Izmir Metropolitan Municipality oddał do użytku podziemny parking Selvili w Karabağlar. Burmistrz Izmir Metropolitan Municipality Tunç Soyer otworzył podziemny parking Selvili. Przemawiając podczas ceremonii, Tunç Soyer powiedział, że inwestycje parkingowe będą kontynuowane.


Przypominając obietnicę rozwiązania problemu parkowania w mieście za pomocą podziemnych i nowoczesnych parkingów, gdy tylko będą na służbie, Soyer powiedział: „Powiedzieliśmy, że w jak najkrótszym czasie zwiększymy zdolność parkowania 62 tysięcy pojazdów do co najmniej 100 tysięcy pojazdów. Dzisiaj Karabağlar i İzmir dostają nowy i nowoczesny parking z parkingiem Selvili. Plac, który utworzyliśmy na parkingu, oferuje zielony odpoczynek naszym mieszkańcom w Karabağlar. Podobnie jak wszystkie nasze projekty, parking Selvili to projekt odporny na kryzys klimatyczny w Izmirze, który jest zgodny z naturą i reprezentuje zrównoważoną urbanistykę. ”

Soyer podziękował również byłemu burmistrzowi Izmir Metropolitan Municipality Azizowi Kocaoğlu, który rozpoczął projekt parkingowy w Karabağlar.

Burmistrz Karabağlar Muhittin Selvitopu podziękował tym, którzy przyczynili się do budowy obiektu i powiedział: „Ta inwestycja naszej gminy zaspokoi potrzeby parkingowe i kwadratowe naszej dzielnicy. Wspólnie z naszą gminą miejską zrealizujemy wiele usług w Karabağlar. ”

Oprócz Tunç Soyer, burmistrza Izmir Metropolitan Municipality, deputowanego CHP Izmir Ednan Arslan i Kani Beko, burmistrz Karabağlar Muhittin Selvitopu, burmistrz Çeşme Ekrem Oran, sekretarz generalny Izmir Metropolitan Municipality. Buğra Gökçe, miejscy biurokraci, radni, mukhtars i obywatele.

Podziemny parking Selvili o pojemności 160 pojazdów i 38 motocykli. Parking, który został zrealizowany przy pomocy inwestycji w wysokości 18,9 miliona lirów, jest dwukondygnacyjny. Parking składa się z 6 tysięcy 960 metrów kwadratowych miejsca parkingowego i małej architektury.

Wyzwanie parkingowe

Szczyt parkingu został zaprojektowany jako kwadrat. Na placu znajdują się miejsca do siedzenia, ścieżki spacerowe i uroczyste tereny. Na środku placu posadzono drzewo pawilonu do ziemi w specjalnie zaprojektowanym dołku. Zielony wzmacniacz, który został zorganizowany jako zielony obszar z kwadratem, podniósł poziom między strumieniem a placem, czyniąc go osłoniętym zgodnie z odpornymi na klimat strategiami miasta.



Wyszukiwanie aktualności kolejowych

Bądź pierwszy i skomentuj

Yorumlar